Calculul salariilor intr-un proiect finantat din fonduri nerambursabile reprezinta o piesa esentiala a planului de afaceri.
Pentru realizarea prognozei economice se vor lua in calcul atat salariatii existenti ai societatii, dar si noile locuri de munca pe care intreprinderea vrea sa le creeze.
In articolul acesta vei afla pasii necesari realizarii prognozei salariilor intr-un proiect cu finantare nerambursabila si vei putea descarca o aplicatie in care poti estima cheltuielile de personal ale societatii.
Estimarea salariilor intr-un proiect finantat din fonduri nerambursabile se refera la doua planuri:
- salariatii existenti ai societatii
- noile locuri de munca ce vor fi create prin implementarea proiectului
Mai jos sunt explicate cele doua componente ale prognozei economice a cheltuielilor cu salariile.
Atunci cand societatea are istoric si angajati, prognoza economica se va realiza urmand urmatorii pasi:
- analiza registrului de salariati ai societatii si extragerea informatiilor privind:
- salariul brut de incadrare
- codul COR al ocupatiei
- durata contractului
- timpul de munca
- atunci cand pregatesti un plan de afaceri pentru o finantare nerambursabila, nu poti estima reduceri ale numarului de locuri de munca existente in societate, acesta fiind un cirteriu esential in acordarea finantarii. Prin urmare, trebuie sa pastrezi numarul existent la momentul realizarii analizei.
Pentru noile locuri de munca, va trebui sa corelezi numarul suplimentar de angajati cu capacitatea de productie noua, rezultata din implementarea proiectului.
Va trebui sa colectezi urmatoarele informatii:
- numarul de posturi nou create. Acestea trebuie sa fie pentru o perioada nedeterminata, cu norma intreaga si mentinute cel putin pe perioada de implementare.
- codul COR al noilor posturi. Acest lucru trebuie mentionat in planul de afaceri.
- fisa postului, iar un sumar al atributiilor va trebui prezentat in planul de afaceri.
- Salariul de incadrare brut nu poate fi mai mic decat salariul minim pe economie care, la data acestui articol, este de 1.250 de lei.
Pentru a realiza o prognoza economica a activitatii, va trebui sa prezinti insumat atat locurile de munca existente, ce vor fi pastrate, dar si noile locuri de munca ce vor fi create prin implementarea proiectului.