curs Manager Proiect PMP

Manager Proiect – Curs PMP

Cursul asigura pregatirea necesara pentru obtinerea Certificarii PMP®.

Certificarea compententelor specifice ocupatiei de manager de proiect a devenit o cerinta tot mai des intalnita, pe masura ce miza proiectelor a crescut. Mai mult, aceasta certificare a devenit obligatorie in cazul proiectelor complexe, a celor ce beneficiaza de finantare externa ne / rambursabila si a proiectelor strategice. Cu cat bugetele gestionate sunt mai mari, resursele mobilizate si activitatile desfasurate sunt mai numeroase, cu atat mai mult se impune certificarea formala a aptitudinilor, deprinderilor si cunostintelor individuale.

Acest curs de PMP totalizeaza un numar de 35 ore instruire, asigurand conditia de eligibilitate educationala pentru sustinerea examenului.

Sumar

Durata cursului de PMP: 5 Zile + 1 zi simulare examen (simularea la sediul Macro, fara Eugenia)

Modul de predare: interactiv

Locatie: sala dedicata, inchiriata pe parcursul cursului, intr-o zona centrala 

Cui se adreseaza: viitori manageri de proiect acreditati international.

 

Obiectivul acestui curs de PMP

Obiectivul acestui curs de PMP este de a furniza informatiile si cunostintele necesare pentru sustinerea examenului de certificare PMP (Project Management Professional) acordata de PMI, prin acoperirea celor 5 grupe de proces si a celor 9 arii de cunoastere prezentate in PMBOK® Guide, ghidul de management de proiect dezvoltat de catre Project Management Institute (PMI)®.

 

De ce este utila obtinerea acreditarii internationale?

Certificarea PMP®, bazata pe standardul ISO 9001, asigura criterii obiective de evaluare a competentelor profesionale in managementul de proiect, fapt dovedit prin adoptarea acestei certificarii pe scara larga la nivel international. 

 

Grupul tinta

Cursul este proiectat pentru a va ajuta sa obtineti certificatul PMP® pe cea mai usoara cale, dar este deschis tuturor persoanelor care doresc sa-si aprofundeze cunostintele acumulate in domeniul managementului de proiect prin accesul la o metodologie recunoscuta international.

La sfarsitul cursului de instruire, participantii vor primi un certificat de participare, recunoscut de PMI, care atesta acumularea orelor de instruire necesare pentru a indeplini conditia de eligibilitate educationala pentru sustinerea examenului.

 

In plus, absolventii acestui program de instruire pot sustine, fara cost, examenul pentru acordarea Certificatului de absolvire recunoscut ANC / CNFPA.

 

Acest curs de PMP este recomandat urmatoarelor categorii:

* Manageri de proiect ce sunt implicati sau vor fi implicati in proiecte internationale,

* Manageri de proiecte ce necesita un nivel mai ridicat al expertizei,

* Persoane ce sunt implicate in proiecte cu finantare nerambursabila europeana,

* Manageri de proiect ce isi doresc recunoasterea formala a unor competente profesionale dobandite prin practica,

* Team-Leaderi,

* Consultanti implicati in diverse proiecte.

 

Durata acestui curs de PMP

Cursul este organizat, in funcţie de numarul de cursanti, in doua forme:

a. L-V, 9-18, cu 1h pauza de masa.

b. 2 weekend-uri consecutive, in forma V:  18-21 (cu coffee break), S – zi intreaga, D – zi intreaga (cu pauza de masa)

Prezenta in toate cele 5 zile ale programului este obligatorie.

 

Structura acestui curs de PMP

Ziua 1

Intro, PMP Certification overview, Framework, Knowledge Areas, Process groups, Tests, Focus groups

Ziua 2

Integration, Scope, EVM, Tests, Focus groups

Ziua 3

Time, Cost, Tests, Focus groups

Ziua 4

Quality, HR, Communication, Tests, Focus groups

Ziua 5

Risk, Procurement, Stakeholder, Professional responsibility, Tests, Focus groups, Application process overview

 

Cerintele minime (recomandate) de participare

Experienta minima necesara pentru optimizarea participarii la acest curs de PMP este de 3 ani experienta in cadrul implementarii proiectelor (diverse pozitii) sau 3 proiecte realizate in ultimii 5 ani.

Pentru participarea la examinarea PMP, termenele si conditiile sunt stabilite de PMI. (http://www.pmi.org/en/Certification/Project-Management-Professional-PMP.aspx)

 

Cunostinte de specialitate

Parcurgerea eficienta a acestui curs de PMP necesita cunostinte de baza de management de proiect. Mai mult, experienta practica este extrem de importanta si va grabi asimilarea termenilor si proceselor implicate in acest curs.

 

Cunostinte de limba engleza

Acest curs de PMP este oferit preponderent in limba engleza din doua considerente extrem de importante:

– materialele de studiu sunt realizate in limba engleza

– examenul final va fi sustinut in limba engleza

Astfel, se asigura o familiarizare ridicata a participantilor cu conditiile reale de examinare, iar sansele de promovare a examenului final vor creste.

 

Beneficiile participarii la acest curs PMP

– Insusirea cunostintelor necesare pentru abordarea cu succes a examenului de certificare PMP®.

– Acumularea celor 35 de ore de instruire (contact hours), solicitate drept conditie de eligibilitate pentru inscrierea si sustinerea examenului de PMP;

– Aprofundarea cu usurinta a conceptelor prezentate prin analogii cu specificul proiectelor in care cursantii au fost sau sunt implicati;

– Testarea initiala, intermediara si finala a performantei individuale inregistrate.

– Sprijinirea participantilor pentru intocmirea dosarului necesar inscrierii la examinarea PMP;

– Sugestii privind modalitatile de identificare si evitare a greselilor tipice si prezentarea strategiei de testare PMP® (inclusiv discutii despre termeni specifici si capcane de limbaj);

– Sprijin pentru realizarea unui plan de lucru individual, pentru aprofundarea cunostintelor necesare promovarii examenului final;

– Se vor asigura 3 testari on-line gratuite, in perioada urmatoare finalizarii cursului de PMP. – va trebui sa gasesc o modalitate de a dezvolta o platforma electronica in care sa se genereze punctajul la sfarsitul testarii. Daca voi gasi o solutie buna, pastrez aceasta oferta. Altfel o voi elimina.

– Veti obtine, absolut gratuit, in urma promovarii unui examen distinct, certificarea ANC a competentelor de Manager Proiect cod COR 242101.

 

Mentiuni

1. Compania furnizeaza numai cursul de pregatire pentru examinarea PMP. Macro Training nu garanteaza promovarea examenului final.

2. Sustinerea examenului se va programa si desfasura la centrele autorizate de PMI, respectiv centrele Prometric (https://www.prometric.com/en-us/clients/pmi/Pages/landing.aspx).

3. Participarea la examinare este posibila in conditiile de experienta si instruire stipulate de PMI. http://www.pmi.org/en/Certification/Project-Management-Professional-PMP.aspx

Share This