Întrebări frecvente

Dacă nu găsești răspunsul în lista de mai jos, te rugăm să ne contactezi.
Cursurile organizate de Macro Training sunt acreditate?

Da, toate cursurile organizate de Macro Training (cu excepția Cursului practic pentru scrierea proiectelor) sunt acreditate de către A.N.C. (Autoritatea Națională pentru Calificări) – fosta C.N.F.P.A. Cursurile se regăsesc în pagina Cursuri pentru fiecare oraș. Parcurgerea acestor cursuri și promovarea examenelor finale vor fi urmate de eliberarea unui Certificat de Absolvire recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației. Vezi aici autorizațiile în baza cărora desfășurăm cursurile de formare profesională.

Certificatele de absolvire sunt recunoscute?

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii și sunt recunoscute la nivel național de către Ministerul Muncii, Familiei și Egalitaţii de Șanse și de Ministerul Educatiei, Cercetării și Tineretului, conform Ordonanței Guvernului Romaniei nr.129 din 2000. Pentru recunoașterea internațională a certificatelor ANC  eliberate după finalizarea cursului este necesară apostilarea (recunoscute în țări semnatare ale Convenției de la Haga – 1961) sau supralegalizarea (recunoscute în țări nesemnatare ale Convenției de la Haga).

În cât timp de la promovarea examenului final voi intra în posesia Certificatului de absolvire?

Distribuim certificatele de absolvire în cel mult 30 de zile de la data absolvirii examenului. Întrucat aceste certificate au regimul actelor de studii, ele sunt tipărite de către Imprimeria Băncii Naționale a României doar la cererea Ministerului Muncii, urmand ca acestea să fie distribuite către firmele de training ulterior. Având în vedere că tipărirea certificatelor de absolvire nu este în controlul nostru, vă rugăm să înțelegeti eventualele întârzieri în distribuirea certificatelor.

Cum se emite factura proformă pentru cursul la care doresc să mă înscriu?

Pentru emiterea facturii proforme, te rugăm să completezi formularul de înscriere disponibil pe pagina fiecărui curs. După recepționarea datelor tale vom emite factura proforma în cel mai scurt timp posibil. Dacă dorești emiterea facturii proforme într-un timp mai scurt, sau factura proformă nu ți-a fost transmisă prin email în urma completării datelor din formularul de înscriere, te rugăm să ne contactezi la unul din numerele de telefon afișate în pagina de Contact.

În cât timp de la emiterea facturii proforme pot plăti?

Taxa de participare trebuie să fie platită în termenul menționat în cadrul facturii proforme. Dacă nu este menționat niciun termen, plata poate fi făcută în decursul a 7 zile calendaristice de la data emiterii facturii proforme.

Cum pot achita factura proformă?

Te rugam sa alegi cea mai convenabila metoda de plata din cele prezentate mai jos:

  1. prin virament bancar– la orice sucursala Credit Europe Bank sau Garanti Bank din Bucuresti sau din tara. Vei avea nevoie de factura printata, de bani si cartea de identitate.
  2. prin virament bancar – direct din contul curent in cazul in care ai activat serviciul Internet Banking. Plata poate fi facuta si la ghiseul bancii la care ai deschis contul bancar. Vei avea nevoie de factura printata si cartea de identitate.
  3. Cu cardul bancar. Daca doresti sa efectuezi plata prin intermediul unui card bancar, te asteptam la sediul nostru in orice zi de luni pana vineri in intervalul orar 09.00 – 17.00
  4. In 3 rate fara dobanda. Aceasta metoda de plata este disponibila persoanelor care detin un Card Avantaj emis de Credit Europe Bank sau un Bonus Card emis de Garanti Bank. Plata poate fi facuta la POS-ul de la sediul Macro Training.
  5. Numerar, la sediul Macro Training, in termen de 7 zile lucratoare de la data emiterii facturii proforme.
Pe langă taxa de participare, trebuie să mai plătesc ceva?

Nu va trebui să plătești nimic în plus. Prețul cursului acoperă tot, de la înscrierea ta și până la emiterea certificatului de absolvire: Altfel spus, prețul cursului acoperă activitatea de training, certificaul de participare pentru fiecare participant, suportul de curs, materialele de lucru folosite, pauzele de cafea și răcoritoare în fiecare zi a cursului, taxa de examinare pentru emiterea certificatului de absolvire. Taxa de participare nu include transportul, masa sau cazarea participanților, acestea fiind asigurate de participanți conform nevoilor și bugetului propriu.

În cât timp de la emiterea facturii proforme pot plăti?

Taxa de participare trebuie să fie platită în termenul menționat în cadrul facturii proforme. Dacă nu este menționat niciun termen, plata poate fi făcută în decursul a 7 zile calendaristice de la data emiterii facturii proforme.

Când mi se înmânează factura fiscală?

Factura fiscală va fi înmânată fiecărui participant în prima zi de desfășurare a cursului. Dacă dorești eliberarea acesteia cu prioritate, ne poți solicita printr-un mesaj transmis la contact (at) macro-training.ro sau telefonic. În acest caz factura va fi expediată prin poștă (taxele sunt suportate de noi) sau prin curierat rapid (cu plata la destinatar). Termenul la care este emisa factura Fiscală este de 5 zile lucrătoare de la înregistrarea plății.

În ce condiții îmi pot amâna sau anula participarea la un curs?

Atât amânarea cât și anularea sunt posibile, cu returnarea integrala a sumelor achitate în avans, dacă ne comunicați acest fapt cu cel putin 10 zile înainte de începerea cursului. În cazul neparticipării la curs sau a lipsei unei solicitări de reprogramare într-o altp perioadp, atrage dupp sine imposibilitatea returnprii sumei plătite.

Share This