Curs online de formator
structurat în 11 module
Preț redus la doar 250 de lei, TVA inclus, pentru încă
Ziua(e)
:
Oră(e)
:
Minute(e)
:
Secunde(e)
Preț: 250 de lei
TVA inclus
Curs structurat în 11 lecții
Peste 400 de minute de informații video
Acces nelimitat la platfomă
Fiecare modul conține un videoclip de prezentare de aproximativ 30 de minute, filmat în timpul sesiunilor live. Îți va fi ușor să navighezi de la o lecție la alta, cu ajutorul butoanelor din pagină.
Fiecare modul conține o prezentare powerpoint cu aproximativ 15 slide-uri ce cuprind aspectele importante ale lecției.
La sfârșitul fiecărei lecții îți poți testa cunoștințele dobândite, răspunzând la un test online cu 10 întrebări.
Rolul formatorului
Salvează lecția în format powerpoint
Test de verificare
Verifică-ți cunoștințele
Principalele aspecte, noțiuni, definiții și clasificări amintite în videoclipul de prezentare și în lecția powerpoint vor fi reluate succint în conținutul paginii.
Mai întâi, o definiție:
Formatorul este specialistul în formare care proiectează, derulează, evaluează și revizuiește activități teoretice / practice și / sau programe de formare și dezvoltare a competențelor profesionale, derulate în instituții specializate, sau la locul de muncă. (conform Standardului Ocupațional, 2007).
Procesul de instruire reprezintă mai mult decât transmiterea unor noi informații. Formatorul are menirea de a ghida participanții, oferindu-le activități care să-i implice activ și să le dea ocazia aplicării noilor cunoștințe.
Rolurile Formatorului:
- Este un consultant în dezvoltare
- Concepe / livrează / evaluează programul de training
- Creează un mediu adecvat pentru transmiterea informațiilor
- Trebuie să se dovedească a fi un bun organizator, îndrumător, lider;
- Dovedește reale abilități interpersonale (să fie capabil să motiveze participanții, să identifice potențialul de invățare în orice situație, să valorifice intervențiile participanților);
- Trebuie să aibă competențe în domeniul pe care îl prezintă;
- Va avea disponibilitate pentru munca în grup;
- Dovedește spirit de echipă;
- Interes pentru reușită.
Tipuri de formatori
Perfectionistul
Acest tip de formator vorbește mai mult pe un ton didactic și are tendința de a critica participanții la curs ca și când aceștia ar fi copii.
Maniera lui de a se comporta pe parcursul procesului de instruire se bazează pe colaborarea cu persoanele cunoscute din sală, menținând contactul vizual doar cu acestea. În general, nu oferă un feedback pozitiv participanților.
Turbo educatorul
Acest tip de formator este caracterizat a fi deosebit de activ și implicat în ceea ce face. Ritmul de instuire este unul repezit, neacordând cursanților șansa de a se exprima și nici de a rosti ideile până la capăt. Cursurile susținute de acest tip de formator sunt în general tip prelegere.
Tehnicianul
Acest tip de formator este riguros în exprimare, folosind un limbaj „greoi”, de specialitate / tehnic;
Este genul de instructor foarte bine pregătit din punct de vedere teoretic, însa felul în care livrează conținutul cursului nu este tocmai adaptat audienței. El va conversa doar cu acei participanți care prezintă un interes pentru tehnică.
Educatorul „antena”
Acest tip de formator este poate cel mai apropiat de „perfecțiune”. Are capacitatea de a citi feedback-ul nonverbal al participanților, fiind un ascultător activ și formulează întrebări relevante. Partea mai puțin apreciată este că se identifică atât de mult cu participanții, încât va pierde firul logic al sesiunii de formare, lăsându-se influențat de starea de spirit a auditoriului și va fi ușor de întrerupt.
Iată cele 11 module ale cursului online de Formator:
Lecția DEMO
1. Stiluri de învățare
Indivizii nu se încadrează perfect în caracteristicile unei singure categorii. Acest lucru nu se întâmplă, pentru că fiecare învață folosind o combinație de metode. Totuși, oamenii au un stil de învățare preferat, cu ajutorul căruia învață mai eficient.
2. Controlul emoțiilor
Înainte de toate, este important să știm de ce avem emoții. Să cunoaștem sursa emoției este o parte importantă în procesul depășirii obstacolelor pe care ni le punem singuri atunci când vine vorba de evoluția noastră profesională.
3. Empatia
Empatia reprezintă capacitatea de a identifica și de a înțelege situația, emoțiile, nevoile și motivele altuia; capacitatea de a “ne pune în situația celuilalt”, de a vedea lumea “prin ochii altuia”.
4. Comunicarea
În acest modul vei descoperi cele 3 tipuri de comunicări utilizate în activitățile cotidiene și implicit în procesul de training.
5. Bonus: Tehnici de comunicare cu clientul
După parcurgerea acestui modul vei știi să comunici cu clienții, vei recunoaște și vei aplica DO’s and DON’T-s în timpul unei conversații cu clientul.
6. Metode de formare
Vei învăța la finalul acestui modul care sunt metodele de formare recomandate și variabilele în funcție de care vei alege metoda pe care o vei folosi în timpul cursului susținut de tine.
7. Discursul în public
Să vorbești în fața publicului nu e ușor. De fapt, pentru majoritatea oamenilor, vorbitul în public reprezintă una din cele mai mari fobii. De câte ori n-ai auzit – „sunt timid, mi-e rușine să vorbesc în fața tuturor”?
8. Adaptabilitatea in training
Descoperi tipologiile de cursanți, dar și alți factori perturbatori și înveți cum te poți adapta în orice condiții, astfel încât prezentarea ta să fie excelentă.
9. Jocul în training
Învață să inițiezi jocuri în timpul unui training, pentru a atinge scopuri diverse: destindere, dezvoltarea gândirii, creativitatea, spiritul de observație și abilitățile sociale de cooperare.
10. Importanța feedback-ului în comunicare
Pentru a fi cu adevarat eficientă, comunicarea trebuie să se desfășoare ca un sistem circular care are capacitatea de autoreglare. Elementul care oferă posibilitatea acestei autoreglări este reprezentat de feed-back.
11. Bonus: Oferirea unor servicii de calitate
Vei înțelege importanța oferirii unor servicii de calitate tuturor clienților tăi, dar și modul în care este percepută valoarea serviciilor pe care le oferi.
Ești hotărât să începi?
Au mai rămas
Ziua(e)
:
Oră(e)
:
Minute(e)
:
Secunde(e)