fbpx

logo

Curs online Formator – Modul 2

Controlul emoțiilor și atitudinea

Controlul emoțiilor

Salvează lecția în format powerpoint

Test de verificare

Verifică-ți cunoștințele

Emoția = Reacție afectivă de intensitate mijlocie și de durată relativ scurtă, însoțită adesea de modificări în activitățile organismului, oglindind atitudinea individului față de realitate.

clasificarea_emotilor

Clasificarea emoțiilor – Daniel Goleman

Sfaturi pentru controlul emotiilor

  • Descoperă sursa emoțiilor tale

Este important în primul rând să știm de ce avem emoții. Să cunoaștem sursa emoției este o parte importantă în procesul depășirii obstacolelor pe care ni le punem singuri atunci când vine vorba de evoluția noastră profesională.

  • Îndepărtează sursa temerilor tale

Ține o evidență a succeselor pe care le înregistrezi din punct de vedere profesional. Poți chiar să ții un jurnal al “câștigurilor” și succeselor tale în care să notezi zilnic fiecare realizare, oricât de mică. Asta te va ajuta să fii tot timpul conștient de cât de bine te descurci. Uneori uităm asta! Este important să ținem cont de ceea ce vrem să facem sau să obținem, în mod concret.

  • Concentrează-te asupra visului tău

Majoritatea oamenilor acționează și își ating obiectivele tocmai pentru că nu pierd din vedere ceea ce și-au propus de la început. Uneori să-și amintești ce vrei și care este motivul pentru care faci ceea ce faci te poate ajuta mai mult decât crezi.
Ceea ce îți spui tu ție în dialogul interior este mult mai important decât tot ce-ți poate spune oricine altcineva.

Acest text nu poate fi copiat!