fbpx
Expert Achizitii Publice

Expert Achizitii Publice

Tot ce se cumpara din bani publici inseamna achizitie publica. Autoritatile publice sunt mari consumatoare in Europa, cheltuind aproximativ 16% din Produsul Intern Brut al UE (o suma echivalenta cu jumatate din PIB-ul Germaniei). Folosind puterea lor de cumparare pentru a opta pentru bunuri si servicii care protejeaza mediul, ele pot aduce o contributie importanta – folosind sistemul achizitiilor publice – pentru dezvoltarea durabila.

Acest curs de expert achizitii publice a fost elaborat pentru a ajuta participantii sa lanseze cu succes o politica de achizitii publice. Programul de instruire explica intr-o maniera practica posibilitatile oferite de dreptul european comunitar si expune solutii simple si eficiente care pot fi folosite in procedurile de achizitii publice. Din motive practice, cursul de expert achizitii publice urmeaza logica  si structura procedurii de achizitii publice si ofera o multitudine exemple practice de achizitii de catre autoritatile publice.

Cursurile  de achizitii publice sunt create in special pentru achizitorii din companiile mari sau mici dar speram sa foloseasca si celor din autoritatile publice. Va ajuta de asemenea furnizorii de bunuri si servicii, precum  si contractorii – indeosebi  companiile mai mici – sa inteleaga si sa atinga cerintele achizitiilor impuse.

Trainerul isi desfasoara activitatea in cadrul Ministerului de Finante – Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice – UCVAP.

Din postura de Expert principal, acesta verifica aspectele procedurale aferente procesului de atribuire a contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii,  fiindde asemenea desemnat din partea U.C.V.A.P. pentru participarea la diferite proiecte de colaborare inter-instituţionale.

De asemenea, a monitorizat peste 200 de proceduri de achizitie publica, din care aproximativ 100 de proceduri pe diverse programe cu finantare europeana nerambursabila.

Ca urmare a participarii la acest curs de Expert achizitii publice, vei dobandi urmatoarele competente:

1. Comunicarea interpersonala

2. Perfectionarea pregatirii profesionale

3. Coordonarea muncii in echipa

4. Negocierea in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitii publice

5. Elaborarea documentelor de specialitate

8. Analizarea legislatiei specifice aplicabile achizitiilor publice

9. Acordarea consultantei de specialitate

10. Planificarea achizitiilor publice

11. Derularea procedurilor de atribuire

12. Finalizarea procedurilor de atribuire

 Acum esti la un pas de a-ti atinge scopul, inscrie-te si tu la cursul de Expert Achizitii Publice!  

Acest text nu poate fi copiat!