Inspector resurse umane
Resursele umane reprezinta factorul cel mai important intr-o companie. Intocmirea unei echipe omogene, cu personal de specialitate contribuie cu succes la obiectivele financiare ale unui bussines. Personalul necesita o atentie sporita iar gestionarea eficienta a acestor resurse este un atu important pentru orice companie. Capacitatile si calitatea resurselor umane sunt definitorii pentru rezultatele obtinute.
Inspectorul de resurse umane are un rol extrem de important, mai ales in companiile cu multi angajati. Acesta face parte din departamentul de resurse umane si este responsabil de gestionarea optima a angajatilor. In fisa postului unui inspector de resurse umane sunt scrise o multime de sarcini de indeplinirea carora depinde foarte mult colaborarea buna intre angajator si angajat.
Cele mai importante sarcini ale unui inspector de resurse umane sunt:
- intocmirea si gestionarea documentelor de evidenta a personalului,
- organizarea recrutarii si selectiei personalului,
- intocmirea si gestionarea carnetelor de munca ale personalului angajat,
- intocmirea dosarului de pensionare,
- intocmirea statului de plata pentru personalul incadrat,
- intocmirea si depunerea declaratiilor privind contributiile la bugetul de stat,
- bugetul asigurarilor sociale, asigurarilor de somaj si pentru asigurarile de sanatate,
- oferirea informatiilor privind problemele de personal,
- administrarea bazei de date de evidenta a personalului utilizand computerul.
De ce studii are nevoie un inspector de resurse umane?
Pentru a fi inspector de resurse umane nu iti trebuie studii intr-un domeniu anume. Insa, cele mai multe persoane care ocupa acest post sunt absolvente de psihologie, studii economice sau litere. Postul de inspector resurse umane este foarte potrivit persoanelor sociabile, carismatice dar si foarte organizate. Daca iti doresti o cariera in acest domeniu, trebuie sa urmezi un curs de inspector resurse umane, autorizat ANC care te va califica si indruma in cariera de inspector resurse umane.
In urma cursului vei dobandi atat cunostintele necesare pentru ocuparea postului de inspector resurse uname dar si diploma de calificare recunoscuta de Ministerul Muncii. Pentru angajator, calificarea conteaza foarte mult si poate reprezenta chiar diferentiarea candidatilor pentru ocuparea unui post de inspector resurse umane in companie.
Cat castiga un inspector de resurse umane?
Conform profilului ocupational al postului de inspector resurse umane, salariul poate ajunge la (4-5) X salariu minim pe economie. Evident, acest lucru depinde foarte mult de de numarul de angajati ai companiei si experienta profesionala.
Lucrul cu oamenii este foarte interesant si contribuie cu succes la evolutia personala prin dezvoltarea capacitatii de concentrare si mentinerea unui climat de lucru optim pentru realizarea obiectivelor unei companii.
Daca vrei sa faci o cariera in domeniul resurselor umane, te invitam la cursul de inspector resurse umane, acreditat de ANC. Vezi calendarul cursurilor viitoare.