Te-ai intrebat de ce unele persoane au parte de un continuu succes, iar altele se confrunta doar cu falimente?
Cum de unii reusesc sa faca fata problemelor fara dificultati, in timp ce altii sunt coplesiti de greutatea acestora?
Daca te gandesti ca e doar o chestie de noroc, gresesti amarnic. Adevarul este ca doar TU esti unicul responsabil, intrucat nici norocul, nici destinul nu au nimic de-a face cu tot ce ti se intampla in viata.
Energiile pozitive sunt atrase de gandurile pozitive, in timp ce gandurile negative vor da nastere doar unor energii si situatii negative. Dificultatile din viata de zi cu zi sunt ca un fel de furtuna care ne prinde in centrul sau daca nu suntem capabili sa reactionam si sa ripostam.
Este normal ca in anumite perioade sa avem parte si de suferinta, esecuri sau de dificultati, insa acest lucru va fi doar temporar. Menirea acestor momente de rascruce este sa ne directioneze spre destinatia pe care fiecare o avem in aceasta viata.
Cum poti sa-ti recuperezi directia chiar si in momentele de cumpana?
Se intampla sa te simti complet neincrezator in fortele proprii, cuprins de deznadezjde sau disconfort. Tot ce trebuie sa faci, este sa incerci sa schimbi linia de orientare a gandurilor, modificandu-ti atitudinea care, cu siguranta, nu avea o directie pozitiva, constructiva.
Cum sa-ti dezvolti o gandire pozitiva pentru a face fata zi de zi greutatilor?
Gandirea pozitiva, elaborata in mod constient, te va ajuta sa-ti recapeti increderea de sine. Astfel, vei reusi sa te focalizezi pe de o parte pe rezolvarea situatiilor dificile, iar pe de alta, pe atingerea obiectivelor.
Iata in cele ce urmeaza, cateva sugestii despre ceea ce ai de facut:
1. Gandeste-te la aspectele pozitive
Poate ai pierdut de curand locul de munca, ce oricum nu era foarte bine platit si nici nu-ti aducea foarte multe satisfactii. Acum ca nu mai lucrezi, ai ocazia sa-ti dedici timpul intr-un mod constructiv si sa te concentrezi pe gasirea unor solutii care sa-ti imbunatateasca atat calitatea vietii personale, cat si a celei profesionale.
2. Nu mai sta pe ganduri, actioneaza
Este important sa continui sa fii activ, sa-ti ocupi timpul in asa fel incat sa nu te lasi cuprins de panica sau depresie. Pastrandu-ti mintea ocupata, cu siguranta ca nu vei mai avea timp sa te autocompatimesti.
3. Organizeaza-ti fiecare zi dupa un plan precis
Nu trebuie neaparat sa-ti pui un cronometru, insa incearca sa faci in asa fel incat ajungand la sfarsitul zilei, sa nu simti ca ti-ai irosit timpul degeaba. Ideal ar fi sa iti ocupi timpul cu diverse activitati, in mod similar ca pe vremea cand erai angajat. Un orar este de ajutor, chiar daca pentru tine, fiecare zi incepe la ora 11.
4. Convinge-te singur ca ai valoare
Incearca sa parcurgi in gand toate rezultate obtinute de-a lungul vietii. Poate fi vorba despre cele din sfera educationala, profesionala sau chiar personala. Cu siguranta vei putea numara o multime de ”victorii”.