fbpx

Cum sa devii formator

Niciodata nu m-am gandit ca o sa practic meseria de Formator, imi doream ca munca mea sa insemne ceva pentru ceilalti, sa ofer oamenilor din cunostintele mele, sa ii ajut sa fie mai buni.

Poate ca unii dintre voi sunteti deja traineri, sau aveti o meserie total diferita: avocati, doctori, proaspat absolventi de facultate, etc.

Indiferent care ar fi domeniul de activitate al fiecaruia, important este ca cititi acest articol, probabil pentru ca titlul v-a dat un imbold sa analizati…. Pot fi si eu trainer? Este ceva ce poate imi doresc sa fac?

Cand ne aflam in fata oamenilor, impartasim din experienta, cunostintele si abilitatile noastre, trebuie sa avem un impact asupra audientei. Chiar daca este o responsabilitate fantastica, este si o oportunitate de a contribui la dezvoltarea persoanelor din jurul meu.
Ceea ce mi se pare extraordinar este ca desi in meseria de trainer totul se rezuma la a oferi, de-a lungul timpului am primit de la ceilalti mai mult decat am avut vreodata.

Cea mai frumoasa parte este: cu cat oferi mai mult, cu atat primesti mai mult, nu numai atentia, energia, incurajarile cursantilor, dar si implicarea si angajamentul acestora in procesul de instruire. Inchiderea acestui cerc de reciprocitate ar trebui sa fie obiectivul oricarui trainer.

Asa cum spune un proverb japonez, a instrui inseamna a invata. Nu exista o cale de dezvoltare mai buna decat sa-i formezi pe ceilalti in domeniul in care vrei sa te dezvolti. Invatam, ii formam pe ceilalti, ne dezvoltam si cercul continua.

De ce este dezvoltarea importanta? Daca nu ne dezvoltam, nu traim cu adevarat, ci existam, ocupam spatiul.

Foarte multe persoane viseaza sa devina formatori, sau mai bine zis “spera”. Isi doresc asta insa nu fac primul pas catre indeplinirea visului. Ezita deoarece se gandesc ca nu sunt destul de buni pentru a-i forma pe altii. De multe ori uitam ca avem aceasta capacitate, de a ne dezvolta. Asa cum spunea Zig Ziglar: “Mergi cat de departe vezi cu ochii si vei vedea si mai departe”.

A fi Formator inseamna sa inveti tot timpul, sa le oferi celorlalti tot ce ai mai bun.
Bineinteles ca pentru a-ti duce misiunea la bun sfarsit e nevoie de multa munca si dedicare, insa merita pe deplin.

Daca visul tau este sa devii Formator, lasa temerile deoparte!
Fa primul pas catre realizarea lui, iar acesta poate deveni realitate. Urmeaza un curs acreditat de formator.

 

Acest text nu poate fi copiat!