fbpx


De cate ori in viata nu ti s-a intamplat sa te afli in fata unui moment de rascruce? Sa ramai pe strada ce ti-e deja cunoscuta sau sa te avanti pe un drum nemaistrabatut inainte?

De ce este important sa poti parasi zona de confort daca aici esti ferit de neprevazut?

Zilnic te confrunti cu nenumarate alegeri, chiar daca aparent este vorba despre alegeri banale, legate de rutina vietii cotidiene. Indiferent care sunt alegerile tale, nu vei fi afectat, viata ta continuand in linii generale la fel.

  • Poti schimba strada pentru a ajunge la locul de munca;
  • Poti alege alaturi de care coleg sa lucrezi;
  • Poti decide daca sa iei tramvaiul sau taxiul, etc.

Ce se intelege prin zona de confort?

Zona de confort poate fi interpretata ca un fel de cusca intre limitele careia, in diferite contexte de viata, ne simtim confortabil.

Este acel loc sigur pe care l-am creat bazandu-ne pe experientele si convingerile noastre.

Este acea zona in care fara sa ne expunem riscurilor, ne simtim protejati de situatiile ce ne-ar putea cauza suferinta.

Nu in utimul rand, zona de confort este spatiul unde suntem NOI, locul in care detinem controlul, intrucat aici se petrece doar ceea ce ne asteptam sa se intample.

Dar sa iesi din zona de confort?

Sa iesi din zona de confort, inseamna sa abandonezi rutina zilnica si siguranta ca lucrurile sunt in totalitate sub controlul tau.

Inseamna sa fii dispus sa infrunti riscurile si provocarile, oricare ar fi ele.

De ce este important sa iesi din zona de confort?

Pare de-a dreptul o contradictie. Daca ne simtim asa de bine in zona de confort, de ce-ar trebui s-o parasim?

Raspunsul este simplu: zona de confort, cu toate ca este sigura si confortabila, ramane totusi o cusca, in care departe de a fi liberi, suntem complet ingraditi sa ne exprimam sau sa ne manifestam liber. Adevarul este ca nici un om nu ar putea fi cu adevarat fericit fiind constrans sa traiasca in conditii de captivitate.

Doar iesind din zona de confort iti vei putea dobandi adevarata valoare si vei evolua, in timp ce ramanand aici, nu vei face decat sa-ti consumi valoarea castigata in trecut. Victoriile, succesul, fiecare lucru de pret pe care-l detii au fost obtinute iesind din aceasta ”colivie”.

Gandeste-te la prima intalnire cu partenerul tau de viata. Ti-ai infruntat emotiile, timiditatea si temerile. Facand un prim pas, ai spart gheata, trecand peste frica. Daca ai fi renuntat la siguranta zonei de confort, nu ai fi ajuns sa-ti cuceresti partenerul si nici nu ai fi descoperit adevarata valoare a relatiei pe care ai castigat-o si de care te bucuri in prezent.

Prin urmare, de fiecare data cand vei intampina rezistenta vis-a-vis de lucrurile pe care ar trebui sa le faci, dar care se dovedesc a fi dificile, gandeste-te ca doar infruntandu-le vei putea trai cu ele. Doar infruntandu-le vei ajunge sa le tolerezi si chiar sa le transformi in ceva ”cu greutate” pentru tine, ceva fara de care nu vei putea evolua.

„Viata incepe acolo unde se termina zona ta de confort!” Neale Donald Walsch

Acest text nu poate fi copiat!