fbpx

Reguli pentru a fi om

Reguli pentru a fi om

1. Ai primit un corp. Poate sa-ti placa sau il poti detesta, insa va fi al tau pentru intreaga calatorie pe care o faci pe Pamant de aceasta data. Cum il tratezi depinde numai de tine.

2. In fiecare zi vei primi o lectie pentru ca esti inscris la cursul full time numit VIATA. Poate sa iti placa lectia sau sa o consideri irelevanta ori prosteasca, dar in fiecare zi o lectie va aparea intr-o forma oarecare. Ai zilnic ocazia sa inveti din aceste lectii. Ele se vor repeta regulat, pana cand experienta necesara tie va fi deplin asimilabila. 

3. Nu exista greseli, exista numai lectii. Cresterea este un proces de incercare si eroare, se numeste experimentare. Experimentele esuate fac la fel de mult parte din proces ca si cele care la un moment dat reusesc. 

4. Deseori o lectie invatata va aparea din nou ca recapitulare. Ea poate fi deghizata fata de forma originala in care a fost invatata tocmai pentru a te testa daca ai invatat bine.

5. Invatarea lectiilor nu se termina. Nu exista nici o parte a vietii care sa nu contina lectii. Daca mai traiesti inseamna ca mai ai lectii de invatat. Cainii batrani poate ca nu mai invata trucuri noi, dar oamenii batrani cu siguranta mai pot invata lucruri noi.

6. Nu exista un loc mai bun decat AICI. Cand notiunea ta despre ACOLO a devenit un AICI vei obtine imediat un alt ACOLO care, din nou, va arata mai bine decat AICI.

7. Ceilalti nu sunt decat niste oglinzi pentru tine. Nu poti sa iubesti sau sa urasti ceva la o alta persoana fara ca acel aspect sa fie o parte din tine pe care o iubesti sau o urasti. Din nou, iata o ocazie sa mai inveti inca o lectie.

8. Ce faci cu viata ta este pe deplin decizia ta. Ai toate uneltele si resursele sa o modelezi asa cum vrei. Alegerea este a ta. Alegerea este o recapitulare a lectiilor pe care le-ai primit zilnic.

9. Ai deja toate raspunsurile. Raspunsurile la toate intrebarile vietii sunt deja in tine, tot ceea ce trebuie sa faci este sa te uiti inauntru, sa asculti si sa ai incredere. A te ruga inseamna sa ceri raspunsuri, a medita inseamna sa le asculti.

„Viata este o curgere, este un fluviu, este o miscare continua. Dar oamenii au impresia ca ei insisi reprezinta ceva static. Numai obiectele sunt statice, viata este o continua schimbare. Cu cat exista mai multa schimbare, cu atat viata este mai abundenta. Iar o viata abundenta aduce cu sine extraordinare schimbari, clipa de clipa.” Osho

Acest text nu poate fi copiat!