fbpx

Automotivarea este posibila atunci cand dorinta este intrinseca. Uneori este foarte dificil sa gasim resurse pentru a realiza ceea ce trebuie.

Tendinta naturala este procrastinarea. Viata pare sa ne stea in cale, avem prea multe lucruri de facut.

Probabil ca ne descurcam destul de bine atunci cand trebuie sa gasim scuze pentru a nu incepe ceea ce este necesar sa intreprindem.

O data ce ne obisnuim sa iesim din zona noastra de confort facand lucruri ce necesita mai mult efort, realizam faptul ca deja nu ne mai luptam cu noi si poate chiar ne plac aceste provocari.

 

Ne dorim foarte mult sa ne atingem scopurile, ce putem face pentru a ne automotiva?

1. Seteaza-ti obiectivele

Este greu sa te automotivezi atunci cand nu ai un tel. Seteaza-ti unul si decide modalitatea prin care il poti atinge. Apoi, imparte-l in subdiviziuni pentru a fi mai usor de parcurs. Stiind ceea ce vrei sa realizezi reprezinta primul pas al automotivarii.

2. Inregistreaza-ti progresul

Pastreaza un jurnal al progresului tau. Te va motiva! In acest fel vei avea mereu in vedere ce ai realizat si ceea ce mai trebuie facut.

3. Foloseste imagini motivationale sau sloganuri

Este incurajant sa vezi imagini ale unor persoane ce au putut obtine acelasi lucru pe care ti-l doresti si tu, ti se va parea mai realist si usor de realizat. De asemenea, sloganuri cum ar fi „poti s-o faci” sau „pur si simplu, fa-o” iti va da acel impuls de care ai nevoie.

4. Aminteste-ti de ce iti doresti sa atingi acel obiectiv si concentreaza-te pe rezultatul final

Uneori uitam ceea ce ne-am propus sa facem si un reminder este tot ceea ce avem nevoie pentru a ne impulsiona. Vizualizeaza rezultatul final si imagineaza-ti sentimentul de multumire pe care-l vei avea.

5. Fa din asta un obicei

O data ce ti-ai atins scopul,  fa din asta un obicei! Asta inseamna ca te vei elibera de procrastinare si vei putea obtine ceea ce iti doresti.

Acest text nu poate fi copiat!