fbpx

Reteta fericirii

Dragii nostri, v-ati gandit vreodata care ar fi reteta fericirii?

Ceea ce facem zi de zi este cu siguranta foarte important, de vreme ce sacrificam o zi pentru asta. Dar astazi va provocam sa fiti putin mai curajosi, sa traiti fiecare ora la intensitate maxima si sa faceti cateva lucruri care va vor imbunatati putin viata:

1. Fa pe altcineva sa zambeasca.

“Oamenii obisnuiti isi fac griji pentru ziua de astazi si isi amana fericirea pentru maine. Oamenii inteligenti sunt fericiti astazi si isi amana grijile pentru maine. Oamenii intelepti isi doresc fericire pentru toti, atat astazi, dar si maine.” Daca iti doresti sa traiesti o viata plina de fericire, dedica-ti timpul pentru a-i face pe altii sa zambeasca cu sinceritate si entuziasm.

2. Fa orice lucru cu entuziasm.

Nu ti s-a dat o viata buna sau o viata rea. Ti s-a incredintat pur si simplu o viata si depinde doar de tine sa ti-o faci buna sau rea. Asa ca trezeste-te si gaseste-ti motivatia. Nu-ti irosi timpul gandindu-te ce ai fi putut face diferit ieri; priveste ziua de astazi cu entuziasm si fa lucrurile altfel. Oriunde te-ar purta pasii, fii sigur ca te-ai inarmat cu pasiune; pune putin suflet in orice lucru ai face.

3. Ia partea buna a lucrurilor.

Mai important decat ceea ce ti se intampla este ceea ce inveti din fiecare lucru. Cu cat esti mai recunoscator, cu atat lumea toata ti se va parea mai frumoasa. Trebuie sa descoperi partea buna din orice situatie rea, trebuie sa-ti gasesti un strop de fericire chiar si in lucrurile triste.

4. Iarta-ti greselile din trecut.

Cateodata, oamenii buni fac alegeri proaste. Dar asta nu inseamna ca esti o persoana rea, ci doar ca esti un om ca oricare altul. Asa ca este momentul sa-ti depasesti trecutul. Iarta-ti orice greseala facuta si concentreaza-te pe ceea ce vei face de-acum inainte.

5. Invata mereu ceva nou.

Aminteste-ti tot timpul ca poti ajunge unde iti doresti, insa pentru asta trebuie sa fii dispus sa inveti si sa te dezvolti permanent, altfel nimeni altcineva nu te va putea ajuta sa-ti indeplinesti visele. Dar daca esti dispus sa faci aceste lucruri, nimeni nu te va putea opri.

6. Priveste-te in oglinda si spune-ti ce iti place la tine.

Ceea ce vedem in oglinda este, de altfel, ceea ce vedem zi de zi in lume. Dezamagirea noastra fata de altii reflecta perfect dezamagirea fata de noi insine. Doar acceptandu-ne pe noi vom ajunge sa ii acceptam si pe ceilalti.

7. Focalizeaza-te pe calitatile celor din jurul tau.

De fiecare data cand ne canalizam atentia asupra calitatilor unei persoane, avem o relatie excelenta cu ea. Relatiile se deterioreaza atunci cand ne concentram prea mult asupra unor aspecte negative. Retine ca ceea ce ne capteaza atentia se multiplica inzecit in mintea si sufletul nostru.

Sta in puterea noastra sa cream urmatoarea clipa iar un zambet poate schimba totul…

 

Acest text nu poate fi copiat!