fbpx

Cum va puteti gestiona in mod eficient propria imagine in mediul online? Ce avantaje ar putea avea asupra business-urilor pe care le conduceti?

Un intreprinzator priceput, ce-si cunoaste punctele slabe si punctele forte, nu este temator sa faca marketing cu el insusi. In alte cuvinte, nu face altceva decat sa se vanda, iar pentru unii, notiunea poate fi interpretata drept jenanta.

Ce este Self Branding?

Spunea cineva despre brand-ul personal ca este ceea ce spun oamenii despre noi cand nu suntem in aceeasi camera cu ei.

Self Branding sau Personal Branding este o expresie imprumutata din limba engleza, ce nu vrea sa insemne altceva decat ”brand-ul personal”, marca personala.

Mai exact, indica priceperea unei persoane de a se promova pe ea insasi.

Este arta de a-si vinde propria imagine, utilizand aceleasi modalitati ca in cazul produselor sau a serviciilor.

Spre deosebire de alte discipline de dezvoltare personala, self branding-ul va sugereaza sa va concentrati pe langa valoarea promovarii, si pe posibilitatile avute la dispozitie.

Vorbind despre aceasta notiune, ne referim la stabilirea unor strategii cu ajutorul carora ne putem pune in valoare punctele tari. Ba mai mult, cu ajutorul self branding-ului, le comunicam celorlalti de ce suntem in stare si le aratam de ce trebuie sa ne aleaga chiar pe noi.

La ce serveste Self Branding-ul?

In prezent, sa facem self branding a devenit un lucru indispensabil. Si nu conteaza daca intentia noastra este sa lucram pe cont propriu ca si freelancer, ori daca ne aflam la conducerea unei mari companii sau ne cautam de lucru intr-o firma oarecare.

Cu toate schimbarile ultimilor ani, la nivel economic dar si tehnologic, tot mai multi oameni au reusit sa inteleaga ca daca-si doresc o cariera mareata, trebuie sa se ”vanda” pe ei insisi. Insa pentru a o putea face cum se cuvine, nimic nu este mai important decat sa-si pastreze unicitatea.

Iar a fi tu insuti inseamna sa lasi deoparte orice masca si sa ramai adevarat, veritabil, ”curat”. Pentru ca astazi, mai mult ca niciodata, oamenii se dau in vant dupa tot ce este autentic si original. Oamenii sunt atrasi si vorbesc in general despre lucrurile exceptionale, in timp ce cele comune, plictisitoare devin in scurt timp invizibile.

Cum sa faci Self Branding?

Pentru a putea realiza un self branding in maniera eficace, trebuie sa va ganditi la voi insiva ca la o cladire aflata in toiul lucrarilor de constructie.

Ce aveti de facut pentru a nu trece neobservati?

Sa incepem cu…inceputul.

Iesiti in evidenta, faceti-va remarcati!

Nu este atat de important sa fiti neaparat cei mai buni in ceea ce faceti, cat sa va distingeti de restul, fiind unici. Pentru a reusi, nu trebuie sa incercati sa le faceti pe plac tuturor, ci mai degraba sa-i atrageti pe cei care au cu adevarat nevoie de ceea ce faceti. Obiectivul este sa va lasati libere talentul, valoarea, misiunea.

Descoperiti-va talentele!

Care este cel dintai lucru de care este nevoie la o casa? Fundatia, desigur. Iar pentru asta trebuie sa sapati adanc. Ei bine, sapand in adancurile nevazute ale fiintei voastre, va veti descoperi talentele, pe care adeseori nici nu credeati ca le posedati. Puteti fi foarte buni la jonglatul cu numere, sau poate cu cuvintele. Cu siguranta ca in domeniile in care ati inceput sa va faceti remarcati, v-ati dezvoltat macar un anume talent, o anume dexteritate.

Nu va subestimati valoarea!

Valoarea propriei persoane, metaforic vorbind, este fundatia constructiei. Cu toate ca nu este vizibila din exterior, este cea care va determina forma si va asigura trainicia cladirii. Imediat ce veti descoperi care este adevarata voastra valoare, veti sti cu cine vreti sa lucrati, cu care companie, in care domeniu.

Identificati-va directia in viata!

Este momentul sa va identificati misiunea, scopul, adica sa decideti care este destinatia cladirii pe care tocmai ati construit-o. Sa fie oare partea materiala ca va atrage, sau visati la o munca facuta din pasiune?

Daca vreti un brand puternic, a venit vremea sa faceti lumina in privinta acestor aspecte. Trebuie sa incepeti cu propria persoana. Doar cunoscandu-va cu adevarat, veti fi in masura sa intelegeti tot ce vor avea ceilalti de spus cand nu sunteti in aceeasi incapere cu ei. Si veti atrage doar acele persoane care au nevoie de ceea ce faceti si in maniera complet originala pe care o faceti.

Acest text nu poate fi copiat!